Hoe

Chlamydia besmetting zonder seks vrouw vrouw massage

Zondag 19st, Januari 2018 8:49:44 Am
[BANCHOR] pussytorrent
Stuur een gratis bericht
naar vissova
Offline
vissova
  • 30 jaar Vrouw, Boogschutter
  • Rosenburg, Netherlands
  • Italiaans(Beginner), Spaans(Gemiddeld), Vietnamees(Elementair)
  • Chocolatier, Orthopedist, Wijnmaker
  • ID: 9966535135
  • Vrienden: barbether, Wilson95, brianplen
Details
Geslacht / Vrouw
Kinderen / Wil
Hoogte / 188 cm
Status / Actieve look
Onderwijs / Het gemiddelde
Roken / Nee
Drinken / Ja
Contacten
Naam / Kathleen
Profiel bekijken: / 8356
Telefoonnummer: / +312763-352-35

Beschrijving:

Seksueel overdraagbare aandoeningen. Het zijn infecties die tijdens seks kunnen worden overgedragen. Voorbeelden van soa's zijn: chlamydia, gonorroe, hepatitis B, syfilis en hiv, dat aids veroorzaakt. Waardoor worden soa's veroorzaakt? Die zitten in het slijmvlies, sperma, vaginavocht of bloed van iemand die geïnfecteerd is met een soa. Hoe kun je het krijgen?

Seks is onbeschermd wanneer er rechtstreeks contact is tussen de penis, de vagina, de anus, de keel of de mond, zonder gebruik van een condoom of beflapje. Je kunt ook een soa oplopen als je vingers, een vibrator of dildo zonder condoom, in contact komen met slijmvlies van je partners zonder ze eerst goed schoon te maken.

Bijvoorbeeld via injectienaalden, scheermesjes of tatoeagenaalden waar besmet bloed op zit. Klachten Sommige klachten kunnen op een soa wijzen: geelgroene afscheiding uit vagina, plasbuis of anus, bloedverlies tijdens of na seks, pijn bij plassen, jeuk, pijn in de onderbuik, en pijn of zwelling van de balzak.

Ook kunnen er blaasjes, zweertjes of wratjes op of rondom de geslachtsdelen voorkomen. Dus je kunt een soa hebben zonder dat je er iets van merkt. Nochtans kan je de infectie wel doorgeven aan je sekspartner. Hoe kan je een soa voorkomen? De meeste soa's kun je voorkomen door een condoom te gebruiken tijdens vaginale, anale en orale seks. Voor dit laatste kun je een opengeknipt condoom of een beflapje gebruiken. Gebruik je een vibrator, dildo of ander speeltje?

Deel dit niet met je sekspartners. Óf gebruik condooms en maak ze tussendoor goed schoon. Vrijen met bescherming is makkelijker als je goed bent voorbereid. Denk van tevoren goed na hoe je het wilt aanpakken. Zorg dat je condooms en eventueel glijmiddel bij je hebt, en bedenk hoe en wanneer je het gebruik ervan wilt bespreken. Wanneer je nog niet veel ervaring hebt met beschermde seks, kun je zelf oefenen met condoom aandoen.

Zo weet je hoe het moet als het zover is. Zo kun je bijvoorbeeld onvruchtbaar worden van chlamydia. Heb je een vaste relatie? Laat het condoom dan pas weg als je allebei een soa-test hebt gedaan en behandeld bent indien nodig. Testen kan je het beste doen drie maanden na het laatste onbeschermd sekscontact. Vrij gerust!

Neem geen risico met seks zonder bescherming. Kies voor je eigen gezondheid én die van je partner! Chlamydia wordt meestal doorgegeven door neuken of pijpen. Je kunt chlamydia ook krijgen van vingeren, aftrekken, beffen of kontlikken. Chlamydia is heel besmettelijk, ook als iemand zelf geen klachten heeft.

Klachten Een chlamydia-infectie geeft meestal geen klachten. Je kunt dus je sekspartner infecteren zonder het zelf te weten.

Een onbehandelde chlamydia kan ernstige gevolgen hebben, zoals een ontsteking in bijbal, prostaat en eileider. Daardoor kunnen zowel mannen als vrouwen minder vruchtbaar worden. Testen Testen op chlamydia gebeurt door onderzoek van urine bij mannen of door middel van een uitstrijkje uit de vagina bij vrouwen.

Er kan ook een uitstrijkje van de keel of anus nodig zijn. Een uitstrijkje kun je meestal zelf afnemen met een speciaal wattenstaafje. Je kunt opnieuw chlamydia oplopen als je onbeschermd vrijt met iemand die chlamydia heeft. Laat je daarom elk half jaar weer testen, zeker als je wisselende partners hebt. Behandeling Chlamydia is goed te behandelen met pillen.

Tot een week na het einde van de behandeling is het beter om geen seks te hebben, of in elk geval een condoom te gebruiken. Zo voorkom je dat partners elkaar steeds opnieuw infecteren. Gonorroe —of 'druiper'- wordt veroorzaakt door gonokokken. Dit zijn bacteriën. Gonorroe wordt meestal doorgegeven door neuken of pijpen. Je kunt gonorroe ook krijgen van vingeren, aftrekken, beffen of kontlikken. Gonorroe is heel besmettelijk, ook als iemand zelf geen klachten heeft.

Klachten Mannen hebben vaak duidelijke klachten, een 'druiper': pusachtige afscheiding uit de plasbuis die geel of groen van kleur is, en pijn of irritatie bij het plassen. Vrouwen kunnen soms last hebben van veranderde vaginale afscheiding of bloedverlies na de seks of pijn bij het plassen, maar hebben vaak geen klachten. Als gonorroe niet wordt behandeld, kan de infectie verder het lichaam in gaan.

Mannen kunnen een bijbalontsteking krijgen en vrouwen kunnen een eileiderontsteking krijgen. Beiden kunnen hierdoor minder vruchtbaar worden. Testen Gonorroe kan worden aangetoond door onderzoek van de urine.

Bij vrouwen is een uitstrijkje uit de vagina iets betrouwbaarder dan urineonderzoek. Dit uitstrijkje kan een vrouw meestal zelf afnemen met een speciaal wattenstaafje. Je kunt opnieuw gonorroe oplopen als je onbeschermd vrijt met iemand die gonorroe heeft. Behandeling Gonorroe is te behandelen met een injectie met een antibioticum. Als de klachten hierna aanhouden, ga dan direct terug naar de arts.

Partnerverwittiging Waarschuw alle partners van de laatste maand, tenzij jouw arts of verpleegkundige een andere periode met je afgesproken heeft. Hepatitis B is een leverontsteking, veroorzaakt door een virus. Hepatitis B is een ernstige soa. Het is keer makkelijker overdraagbaar dan hiv en kan onder meer via bloed en sperma worden overgedragen. Een infectie met hepatitis B kan leiden tot ernstige leverziekte.

In België wordt hepatitis B virus vooral overgedragen door vaginale en anale seks. Bij pijpen en beffen is er een klein risico op overdracht. Overdracht van hepatitis B gebeurt ook via bloed, bijvoorbeeld via naalden, drugsgebruik of het delen van scheermesjes of tandenborstels. Zwangere vrouwen kunnen het virus overdragen op hun kind. Klachten Er zijn twee vormen van hepatitis B: een acute en een chronische vorm. Bij een acute infectie kun je klachten hebben van bijvoorbeeld geelzucht, misselijkheid en vermoeidheid, maar de meeste mensen ontwikkelen geen klachten.

Bij een acute hepatitis B-infectie is het mogelijk dat je lichaam het virus klaart. Dat betekent dat je lichaam het virus zelf, zonder hulp van medicatie, opruimt. Bij een chronische infectie is iemand drager van het virus. Ook zonder klachten kan men andere mensen infecteren.

Testen Via bloedonderzoek kan aangetoond worden of je een hepatitis B-infectie hebt. Behandeling Een drager van het hepatitis B virus kan medicijnen krijgen om het virus af te remmen.

Soms verdwijnt het virus dan toch uit je lichaam. Zonder behandeling kan er blijvende schade aan de lever of leverkanker optreden. Partnerverwittiging Als je drager van hepatitis B bent is het belangrijk om je sekspartners en huisgenoten te waarschuwen.

Zij worden ook getest en kunnen een beschermende vaccinatie tegen hepatitis B krijgen. Vaccinatie Vaccinatie tegen hepatitis B beschermt langdurig tegen deze infectie. Het vaccin dat hiervoor wordt gebruikt is veilig en effectief.

De vaccinatieserie bestaat uit drie vaccinaties gedurende een half jaar maand 1,2,6. Hepatitis C is een leverinfectie die wordt veroorzaakt door een virus en op den duur kan leiden tot leverziekte en leverkanker. Hepatitis C komt als soa vooral voor bij hiv-positieve homo- en biseksuele mannen. Overdracht van hepatitis C vindt plaats door bloed-bloed contact. Mogelijk wordt hepatitis C ook door sperma overgedragen. Risicofactoren voor het oplopen van hepatitis C zijn onder meer: onzichtbare bloedingen door neuken of fisten, het delen van glijmiddel en speeltjes, seks met meerdere mannen tegelijk, klaarkomen in de anus en klaarkomen in de mond als je daar wondjes hebt.

Klachten De eerste zes maanden van een hepatitis C-infectie heet de acute fase. Vaak merk je dan nauwelijks iets van de infectie. In deze fase kun je nog spontaan genezen van hepatitis C. Bij hiv-positieven is die kans op spontane genezing helaas klein. Je merkt nog steeds weinig van het virus. Dit verandert na jaar, wanneer het virus ernstige leverschade veroorzaakt. Testen Testen op hepatitis C virus kan door middel van een bloedonderzoek waarbij op antistoffen of virusdeeltjes getest wordt.

Behandeling De behandeling van hepatitis C is erg effectief, maar niet voor steeds voor iedereen beschikbaar.

Opa wil neuken sommore buit

Van
ronnieingleman

Link Privacy
Copyright © 2016-2020 bagbv.nl