Hoe

Kun je soa krijgen zonder seks hoe kan je seks hebben met jezelf

Donderdag 5st, Februari 2017 2:41:16 Am
[BANCHOR] hotist meisje
Stuur een gratis bericht
naar mikkieugenio
Offline
mikkieugenio
  • 29 jaar Vrouw, Krab
  • Ostburg, Netherlands
  • Hindi(Mooi zo), Japans(Vloeiend)
  • Neuroloog, Spreker, Begeleider
  • ID: 5436683288
  • Vrienden: murali92, uart00
Details
Geslacht / Vrouw
Kinderen / Ja
Hoogte / 162 cm
Status / Gratis
Onderwijs / Hoger onderwijs
Roken / Ja
Drinken / Ja
Contacten
Naam / Natalie
Profiel bekijken: / 4852
Telefoonnummer: / +312612-462-33

Beschrijving:

Het is een infectie die je op kunt lopen tijdens het vrijen, zonder dat je er iets van merkt. In Nederland vinden er ieder jaar naar schatting ruim Chlamydia is de meest voorkomende soa onder jongeren in Nederland.

Chlamydia is goed te behandelen. Wil je meer weten over de klachten of behandelmogelijkheden van 1 bepaalde soa? Kijk hier verder. De  Advies.

Heb je wisselende sekspartners? Ben je een jongen en heb je seks met jongens? Laat je dan gratis vaccineren tegen hepatitis B. Ben je een meisje en had je onveilige seks met een jongen? Doe dan ook een zwangerschapstest! Ja, dat kan. Schurft is heel besmettelijk, dus bij vrijen kun je het oplopen. Maar ook door in iemand anders zijn bed te slapen of door iemands kleren te dragen.

Schurft is niet ernstig, maar veroorzaakt vervelende jeuk. Het gaat niet vanzelf over en moet met een crème of gel worden behandeld.

Ga hiervoor naar je huisarts. Omdat deze prik meisjes beschermt tegen kanker in de baarmoederhals, keel of anus. Mensen die HPV dragen, merken daar meestal niets van.

Vanaf hun 12e jaar kunnen meisjes gratis laten inenten tegen de HPV-soorten die kanker veroorzaken. Rond hun 13e verjaardag krijgen alle meisjes in Nederland hiervoor een uitnodiging.

Ben je onder de 18 en nog niet ingeënt tegen HPV? Je laten prikken heeft dan nog steeds zin! Neem contact op met de GGD bij jou in de buurt, waar dit gratis gedaan wordt. De Gezondheidsraad adviseert om in de toekomst het vaccin uit te breiden en ook jongens de HPV prik te geven. Het zijn allebei medicijnen die een hiv-infectie voorkomen. PrEP slik je iedere dag of rondom de seks. PrEP beschermt heel goed tegen hiv. PEP slik je zo snel mogelijk nadat je risico hebt gelopen op hiv.

Dit doe je 4 weken lang. PEP verkleint de kans op hiv heel erg, maar biedt geen garantie. Had je seks zonder condoom? Dan kan het een soa zijn. Vrij je veilig of heb je geen seks gehad? Dan zijn die bobbeltjes misschien pearly penile papules , in het Nederlands 'parelketting' genoemd. Het zijn kleine, witte bobbeltjes papillen die boven op de rand van de  eikel  liggen.

Dit is een normaal verschijnsel, waar je niet voor behandeld hoeft te worden. Deze papillen worden vaak verward met genitale wratten. Genitale wratten zijn een soa, de papillen niet. Een parelketting is volkomen onschuldig en komt niet omdat jij je niet goed wast.

Wil je het zeker weten? Ga dan naar je huisarts of naar een  spreekuur van Sense. Nee, maar je kunt er wel last van hebben. Als je een schimmelinfectie of bacteriële vaginose hebt kun je jeuk, opgezette schaamlippen en meer afscheiding krijgen.

Deze klachten ontstaan door een verstoring van de zuurgraad in de vagina. Zo'n verstoring kan ontstaan door:. Heb je vaker last hebt van deze klachten, ga dan naar je huisarts of naar Sense. Dat hangt van je leeftijd af en waar je je laat testen. Als je jonger bent dan 25 en je je via Sense laat testen is een soa-test gratis. Doe je het via de huisarts, dan gaat het van je eigen risico af. In is het eigen risico euro. Een chlamydia-test kost ongeveer 40 euro. Meestal niet.

Dat hangt er vanaf welke soa's bij je getest worden. Je kan bloedonderzoek, urineonderzoek en lichamelijk onderzoek krijgen. Bij bloedonderzoek krijg je een prik en bij lichamelijk onderzoek kan je urinebuis onderzocht worden. Dat kan gevoelig zijn. Maar de meeste jongens die zich laten testen krijgen alleen urineonderzoek. Dan moet je wat plas inleveren. Dat doet dus geen pijn. Voor meisjes is urine-onderzoek iets minder betrouwbaar dan een zelf afgenomen uitstrijkje uit de vagina.

Maar ook dat doet geen pijn. Een onderzoek met een eendenbek is alleen nodig als je klachten hebt. Een soa kan heel vervelend zijn.

Je kan er nare klachten van krijgen: jeuk, een branderig gevoel en pijn in je onderbuik bijvoorbeeld. De gevolgen van een soa kunnen ook serieus zijn. Je kan er onvruchtbaar van worden. Als je er op tijd bij bent is een soa goed te behandelen. Laat je dus testen. En vrij met condoom , zodat je geen soa oploopt. Door een soatest. Die kan je gratis en anoniem doen bij jou in de buurt. Kijk daarvoor bij hulp en advies. Let op: vaak merk je niet dat je een soa hebt. Toch kan je hem dan hebben en hem doorgeven.

Omdat je bijvoorbeeld onvruchtbaar kan worden van een soa is het belangrijk dat je er op tijd achter komt. Vrij je onveilig, laat je dan testen! Je krijgt een soa door onveilige seks: seks zonder condoom. Of als het condoom scheurt of afglijdt. Sommige dingen kan je wel veilig doen, en andere niet. Een soa is een seksueel overdraagbare aandoening. Een andere naam is geslachtsziekte. Zoals de naam al zegt: een soa is een infectie die je kan krijgen of geven als je seks hebt met iemand zonder condoom.

Chlamydia is bijvoorbeeld een soa, en hiv. Ja, ook als je geen klachten hebt. Wat goed dat jouw ex het je heeft verteld! Als uit een test blijkt dat je een soa hebt, is het advies om het je  partner s te vertellen. Zo voorkom je dat de soa verder wordt verspreid. Zelfs als je er niks van merkt, kan een soa ernstige gevolgen hebben. Doe dus een soa-test bij je huisarts of een  Sense-spreekuur in de buurt. Sense gebruikt functionele cookies en cookies om het websitebezoek anoniem te analyseren om de site te verbeteren.

Meer informatie. Soorten soa's Home Soa's Soorten soa's. Lees voor. Print Deel Facebook Twitter. Soorten soa's. Wat zijn soa's? Hoe is jouw leven nu met corona?

Link Privacy
Copyright © 2016-2020 bagbv.nl