Hoeren

Geen seks meer in relatie erotische massage tiel

Zondag 25st, Oktober 2017 9:50:41 Pm
[BANCHOR] fuck lijk
Stuur een gratis bericht
naar Elaine
Offline
Elaine
  • 30 jaar Vrouw, Vissen
  • Wehhel, Netherlands
  • Frans(Basic), Javaans(Beginner), Spaans(Beginner)
  • Parodontoloog, Leraar
  • ID: 6416629775
  • Vrienden: Sahara-MacApie
Details
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 4
Hoogte / 153 cm
Status / Getrouwd
Onderwijs / Eerste
Roken / Nee
Drinker / Nee
Contacten
Naam / Priscilla
Profiel bekijken: / 8186
Telefoonnummer: / +312163-923-98

Beschrijving:

Seks geeft een gevoel van verbondenheid, het verdiept é n verlicht je relatie, het voelt fijn en je slaapt er ook nog eens goed op. Je zou dus zeggen dat we niet van onze geliefde kunnen afblijven — maar de praktijk is vaak anders.

Dat blijkt uit de seksvragenlijst van Psychologie Magazine die bijna mensen invulden. Een derde van de stellen vrijt weleens minimaal drie maanden helemaal niet en van de stellen die meer dan tien jaar samen zijn, heeft zelfs meer dan de helft seksloze periodes.

Is het een veeg teken voor je relatie als je het gemiddelde van drie keer per maand niet haalt? Dat hoeft helemaal niet, als je de vlam maar niet helemaal laat uitdoven, vinden hoogleraar seksuologie Ellen Laan, seksuoloog en psycholoog Gertjan van Zessen en relatietherapeut Jean-Pierre van de Ven. We vroegen hen te reageren op drie redenen waarom seks er nogal eens bij inschiet of waarom sommige koppels helemaal nooit meer seks hebben.

Wat kun je eraan doen als je het wilt veranderen? De kinderen vragen veel aandacht, het is razend druk op je werk, als je thuiskomt struikel je over het speelgoed, het is jouw beurt om te koken, daarna nog sporten en dan… vrijen? Nee slapen. Zo kunnen er weken, maanden voorbijgaan zonder dat het ervan komt. Dit gebeurt bij vrijwel alle stellen, zeggen alle drie de deskundigen.

Pas als al het andere gedaan is, kom je misschien eens aan vrijen toe. Dat seks even op een laag pitje staat, is heel logisch. Ook Ellen Laan vindt lang geen seks niet iets om je zorgen over te maken. Dan is het toch heel raar om te verwachten dat seks in dezelfde frequentie doorgaat? Het is helemaal niet erg om een periode minder te vrijen. Laten we vooral seks hebben omdat we dat willen, niet omdat het van de statistieken moet.

Toch is het wel iets wat aandacht nodig heeft, zegt Jean-Pierre van de Ven. Een periode veel minder seks is niet erg, maar als je merkt dat je helemaal niet meer op een seksuele manier naar je partner kijkt, moet je je zorgen gaan maken.

Gertjan van Zessen is het daarmee eens. Ga vooral niet wachten tot je vanzelf zin krijgt, want dat gebeurt meestal niet. Het is een vrij nieuw wetenschappelijk inzicht dat libido niet bestaat. Seks is geen biologische drift, zoals honger en slaap. Je moet je bewust openstellen voor seksuele prikkels. Dat is natuurlijk niet makkelijk als je werk en een jong gezin combineert, hoe zorg je dat je het vuurtje weer aanwakkert?

Ellen Laan denkt dat je de verbinding altijd wel weer kunt terugvinden, als je maar goed met elkaar blijft praten. Dat hoeft helemaal niet tot penetratie te leiden, het gaat erom dat je kunt opgaan in de seksuele ervaring, wat die ook is.

Dat brengt je snel weer dichtbij elkaar. Ooit was je dolverliefd en dacht je maar aan één ding, nu ben je meer maatjes dan minnaars. In veel lange relaties verdwijnt seks naar de achtergrond, blijkt uit het onderzoek. Dat zien ook de deskundigen in hun praktijk. Gertjan van Zessen.

Als je het gezellig hebt en je bent er allebei heel content mee, is dat niet erg. Je hebt weinig seks nodig om een goed leven te hebben. Maar vaak is de ene partner er toch iets contenter mee dan de andere. Ook Jean-Pierre van de Ven dat denkt het in veel relaties uiteindelijk gaat wringen als je bijna nooit vrijt.

Zonder seks mis je iets essentieels, bij een liefdesrelatie hoort passie. Dan moet je er moeite voor doen. Ga bij jezelf te rade in hoeverre je nog energie in de relatie wilt steken, voegt Van de Ven daaraan toe. Als je dat helemaal kwijt bent en je elke avond in hetzelfde joggingpak op de bank zit, vind ik dat je beter uit elkaar kunt gaan. Maar eigenlijk denk ik dat er vaak angst achter zit.

Bijvoorbeeld om afgewezen te worden, omdat je jezelf niet meer zo aantrekkelijk vindt. Mensen bouwen hele spookkastelen in hun hoofd, zonder dat van elkaar te weten. Het is goed om met elkaar in gesprek te gaan om te ontdekken wat er nou echt aan de hand is. Zolang de relatie goed is, hoeft het helemaal geen probleem te zijn. Het beeld is dat seks een continue factor moet zijn in je relatie, anders doe je iets niet goed. Wat een onzin, dat bepaal je toch zelf wel? Al vrij je één keer in het halfjaar, als dat nou geweldige seks is, dan is dat toch prima?

Natuurlijk wil je niet aandringen of zeuren, maar ondertussen ervaar je het wel als een gemis. De meeste ruzies in de relatie zijn terug te voeren op die ene vraag: ben je er nog wel voor me? Later gaat de onderlinge behoefte meer uit de pas lopen.

We zijn nou eenmaal allemaal verschillend. En zolang de seksuele behoeften niet heel ver uiteenlopen, hoeft het ook geen probleem te zijn. Ellen Laan vermoedt dat in de meeste heteroseksuele relaties de man vaker zin heeft dan de vrouw en dat blijkt ook uit het onderzoek. Laan denkt dat dit mede te maken heeft met hoe we seks definiëren, namelijk als penetratie.

Bijna alle vrouwen hebben namelijk stimulatie van de clitoris nodig om opgewonden te raken en een orgasme te krijgen. De oplossing is om daar tijdens het vrijen meer aandacht aan te besteden. Dan wordt het verschil in zin vanzelf minder groot. Wat voor soort stimulatie fijn wordt gevonden, wisselt per vrouw. Vrouwen moeten volgens Laan daarom meer de regie nemen over hun eigen seksuele genot.

Want het is niet erg als je weinig vrijt, maar het is wél erg als je bijna nooit een orgasme hebt. Dan dooft je seksuele behoefte op gegeven moment helemaal uit en heb je geen behoefte meer aan seks in de relatie. Wat je in ieder geval niet moet doen , is seks inzetten als een soort ruilmiddel, vindt Van de Ven. Als je het als probleem ervaart, moet je het gesprek aangaan. Dan krijg je meer begrip voor elkaar. Ook wat lichtvoetiger met seks omgaan, zou veel uitmaken, denkt Gert-Jan van Zessen. Het bijvoorbeeld niet erg vinden als de partner met meer zin regelmatig naar porno kijkt.

Benieuwd hoe je meer kunt genieten van seks: je moet een denkknop omzetten. De mannen waren gemiddeld tien jaar ouder dan de vrouwen. Wil je een volgend onderzoek niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via psychologiemagazine. Ellen Laan schreef samen met Rik van Lunsen het boek Seks! Een leven lang leren, uitgeverij Prometheus, Ook is ze oprichter van de stichting Seksueel welzijn Nederland, seksueelwelzijn. Doen jullie het nog? Seks en liefde in relaties , uitgeverij Ambo Anthos, Hij is als expert en columnist verbonden aan Psychologie Magazine.

Gertjan van Zessen is expert op het gebied van seksverslaving en schreef hier verschillende boeken over, waaronder Seksverslaving: casuïstiek , uitgever BraveNewBooks, Ook is hij als expert verbonden aan Psychologie Magazine. Seks komt op de tweede plaats. Na de eerste verliefdheid wordt de zin in seks snel minder, blijkt uit ons online Seksonderzoek. En de helft van de stellen die langer dan tien jaar samen zijn, heeft in de relatie zelfs langere perioden helemaal geen seks.

Is dat erg? Doe de test » Hoe goed is jullie seksleven? Basistraining Versterk je relatie Leer kijken naar de patronen in je relatie Ontdek hoe je negatieve patronen kunt doorbreken Met inspirerende video's en artikelen. Verbeter je relatie: oefeningen voor thuis De meeste ruzies in de relatie zijn terug te voeren op die ene vraag: ben je er nog wel voor me?

Lees verder. De seksenquête vrouwen en mannen vulden de online seksvragenlijst in. Hoe belangrijk vinden we seks in de relatie? Meer weten over dit thema?

Bekijk Liefde en relaties. Deel dit artikel: Group 4 Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group Created with Sketch. Geschreven door Judith van Ankeren Judith van Ankeren is freelance journalist, tekstschrijver, copywriter en eindredacteur. Bekijk ook. De kinderen zijn volwassen, binnenkort zal ook de jongste wel uit huis gaan.

Link Privacy
Copyright © 2016-2020 bagbv.nl